Homestyling Göteborg

Välkommen till oss på Hemstyling Sverige AB och vår avdelning för Homestyling
Vi gör din bostad i Göteborg med omnejd mer lättsåld och lönsam!
Homestyling eller hemstyling betyder att vi fräschar till din bostad så att den både blir mer trivsam att vistas i samtidigt som försäljningsvärdet påverkas positivt.

Boka möte

För allas trygghet följer vi gällande riktlinjer för Covid-19.


Ansvarsförsäkring

Kvalitetsgaranti

Inför en eventuell försäljning av en bostad, i exempelvis Göteborg, kan vi med Homestyling hjälpa till att anpassa bostaden till en tänkt köpare eller målgrupp. Inomhus kan vi exempelvis köra bort möbler som inte ska vara kvar, laga och förbättra vissa delar, måla om vissa ytor, styla inför en visning eller vad ni än önskar hjälp med. Utvändigt kan vi fräscha upp trädgården genom att ta bort det som inte ser fräscht ut, klippa gräset, rensa ogräs, se över yttertak och fönster och så vidare. Vi hjälper dig med ditt boende oavsett om du ska bo kvar eller flytta till en annan bostad.

När det är dags för visning av en bostad bör det vara rent, snyggt och fräscht samt lukta gott. Risken finns annars att de som kommer till visningen uppfattar att bostaden kan vara misskött. Vi kan hjälpa till med olika saker som att sätta in fräscha blommor, tända ljus, ta bort onödiga personliga saker, hänga upp nya gardiner samt se till att bostaden är anpassad för en tänkt målgrupp. Om ni önskar kan vi även köra bort hela möblemanget eller vissa delar för att istället sätta in ett mer passande. Vi hjälper till med Homestyling i Göteborg med omnejd.

Lönar sig Homestyling i Göteborg?

En bostad i Göteborg som är välskött, ren och fräsch ger ju ett betydligt mer lockande intryck än en bostad som är nedsliten och kanske till och med luktar illa.

En potentiell kund som exempelvis arbetar inom bygg- eller fastighetsbranschen kommer sannolikt direkt att notera om bostaden är välskött. Så det som syns i form av ytskikt, lister, elektriska installationer, VVS och så vidare kommer att undersökas av en sådan potentiell kund. Problemet är då att den personen kan tänka att resten av bostaden också är misskött om vissa delar är icke fackmannamässigt utfört. Hur ser det då ut inne i väggar bakom gipsskivor också vidare, tänker säkert en sådan person. Risken är då att personen lämnar visningen vilket bör undvikas.

Är bostaden i bra skick är det naturligtvis mindre saker att åtgärda då många själva vill sätta sin prägel på sin nya bostad. Så det är en avvägningsfråga hur mycket som ska göras inför en visning. Enligt vår erfarenhet är det så att ju mer sliten bostaden är desto mer bör åtgärdas, samtidigt som priset då påverkas mer i rätt riktning vid en försäljning.

Fotografering och visning

Nu när det är dags för fotografering är det viktigt att allt är i ordning inne i bostaden och att mycket av de kanske för personliga sakerna är bortplockade.

Möbler och annat som inte ska tas med till ett nytt boende kan säljas, skänkas eller kanske slängas – vi kan hjälpa till med detta. Bohag som ska användas i en ny bostad kan vi tillfälligt magasinera om det önskas. Vi kan även komplettera med andra möbler om det skulle vara mer passande inför fotograferingen och den senare visningen.

Vid visningen ska besökarna få känslan av att bostaden är ett framtida hem och det är då viktigt att rikta in sig på en bred målgrupp av tänkta intresserade köpare i Göteborg. Det är också viktigt att besökarna kan se att de kan få plats med sina egna möbler, därför är det bra med extra utrymmen. Ljusa färger på tapeter och golv ”skapar” också utrymmen.

Det första intrycket är viktigt

Det är viktigt att det första intrycket blir positivt och det som besökarna först ser är ju ingången till bostaden. Är den inbjudande och trivsam kommer en potentiell köpare här i Göteborg att ta med sig det positiva intrycket in i bostaden under resten av rundvandringen, istället för tvärtom. Att bostaden känns ren, inbjudande och fräsch är viktigt annars kan det sättas i samband med en misskött bostad vilket kanske leder till att personen därefter letar efter fel. Viktigt att noga se över kök och badrum inför visningen och åtgärda eventuella brister.

Inför visningen, en stund innan, bör det i bostaden sättas in doftljus, fräscha blommor och doftande kryddor. Om bostaden har en öppen spis bör den tändas vilket skapar ett hemtrevligt intryck. Missa inte att se över trädgården, balkongen, skåp, lådor, fönsterbleck på utsidan och så vidare då besökarna kommer att titta överallt där de kommer åt. Ett tips är att ett av rummen lämnas omöblerat för att besökaren då själv kan visualisera ett eget kontor, ett sovrum eller kanske en barnkammare.

Välkommen till Hemstyling Sverige AB
Homestyling Göteborg

Avdrag på skatten för Homestyling i Göteborg?

När du sålt din bostad i exempelvis Göteborg är ofta kostnaderna för dessa åtgärder vi beskriver här avdragsgilla på reavinstskatten i Sverige. Annars kan avdrag medges för ROT eller RUT på ett flertal tjänster som bygg, städ och flytt. Vi kan undersöka hos skatteverket hur det ser ut i just ditt fall.

Välkommen till Hemstyling Sverige AB
Homestyling Göteborg

Chatta med oss