Homestyling

Välkommen till Hemstyling Sverige AB och avdelningen för Homestyling
Vi gör din bostad lättsåld och lönsam!
Homestyling eller hemstyling innebär att fräscha upp bostaden så att den både blir mer trevlig att vistas i samt ökar försäljningsvärdet.

Boka möte

Vi följer gällande riktlinjer för Covid-19 – för allas trygghet.


Ansvarsförsäkring

Kvalitetsgaranti

Inför försäljningen hjälper vi dig att anpassa huset, lägenheten eller trädgården så att det passar en tänkt målgrupp. Det vi gör kan vara allt från att röja upp i trädgården, köra bort onödiga möbler eller saker, laga taket, måla om, städa och styla inför visning eller vad ni önskar.

Med dessa begrepp menas att vi fixar och fräschar upp ditt boende vare sig du ska bo kvar eller om du ska flytta till ett annat boende.

Vill ni ha kontakt med en mäklare så kan vi bistå med det då vi samarbetar med olika mäklare.

Inför en visning av mäklare ska det vara rent och fräscht samt lukta gott då det annars kan uppstå misstankar om en misskött bostad.

Vi erbjuder oss att plocka bort onödiga personliga föremål, sätta in blommor, tända ljus, sätta upp fina gardiner, bädda sängar fint samt anpassa bostaden för målgruppen. Vi kan även frakta bort hela eller delar av möblemanget för att sätta in ett mer passande.

Även tjänster som ommålning, tapetsering, installation av bättre belysning, fräscha upp trädgården och så vidare förekommer.

Lönar det sig med homestyling?

En fräsch bostad lockar naturligtvis mer till köp än en som är nedsliten, rörig och luktar illa. Ytskikt, lister eller exempelvis elektriska kontakter som inte är fackmannamässigt utfört upptäcks direkt av en eventuell köpare som är inom branschen. Då kan tanken spinna vidare att övrigt som är dolt i väggar och tak också är bristfälligt gjort och därefter kanske lämnar denna potentiella köpare visningen. Detta bör naturligtvis undvikas.

Ju bättre skick huset är i desto mindre bör åtgärdas då många köpare själva vill renovera exempelvis badrum och kök. Dolda fel bör i möjligaste mån undvikas. Fusk kan straffa sig dyrt i efterhand.

Vår erfarenhet är att ju sämre skick huset är i desto mer bör du åtgärda samtidigt som försäljningspriset då påverkas mer i rätt riktning.

Inför visningen – Fotografering och visning

Inför fotograferingen och visningen bör allt onödigt plockas bort som alltför personliga saker och för mycket dekorationer. Därför är det här viktigt att de saker som inte ska användas mer slängs eller säljs – exempelvis av oss. Överflödigt bohag som ska återanvändas kan vi magasinera tillfälligt om ni vill ha hjälp med det samtidigt som vi kan komplettera med möbler inför visningen om det skulle vara aktuellt.

Vid visningen ska en besökare helst få känslan av att detta är ett framtida hem. Därför är det viktigt att rikta sig mot en bred målgrupp av köpare.

Besökaren bör kunna se ytor som kan möbleras med de egna möblerna därför är det bra med plats och extra utrymme. Extra utrymme kan även ”skapas” med ljusa färger på tapeter och mattor.

En chans till ett första intryck

Första intrycket som är vid entrén framför huset och hallen är viktiga då ett rörigt första intryck följer med den potentiella köparen vidare in i huset. Att det är rent och fräscht är mycket viktigt då det annars kan kopplas till misskötsel och att besökaren då letar efter fel. Titta över exempelvis badrum och kök mycket noga och åtgärda brister.

En stund innan visning bör bostaden kompletteras med fräscha blommor, doftljus eller doftande kryddor. Finns det en öppen spis bör den tändas, vilket skapar hemtrevnad. Ett extrarum kan lämnas omöblerat för att låta besökaren själv visualisera ett tänkt användningsområde som kan vara ett barnrum eller ett kontor. Glöm inte balkongen, trädgården, lådor, skåp samt andra utrymmen innan visningen då besökarna kommer att kika runt precis överallt.

Välkommen till Hemstyling Sverige AB
Avdelningen för Homestyling

Avdrag på skatten

När du sålt din bostad är ofta kostnaderna för dessa åtgärder vi beskriver här avdragsgilla på reavinstskatten i Sverige. Annars kan avdrag medges för ROT eller RUT på ett flertal tjänster som bygg, städ och flytt. Vi kan undersöka hos skatteverket hur det ser ut i just ditt fall.

Chatta med oss