FAQs

Vanligt förekommande frågor samt korta svar som förhoppningsvis ger dig lite vägledning

Vi följer gällande riktlinjer för Covid-19 – för allas trygghet.

Vilka uppdrag åtar ni er på hemstyling.se?

Vad du än som kund önskar inom området så kan vi lova att vi löser det. Det kan gälla allt från röjning, tömning, packning, bygg, målning, fukt, mögel, ventilation, rör, el, flytthjälp, flyttstädning, trädgård, uppköp till mäklartjänst.

Även styling lägenhet, styla inför visning eller homestyling inför visning.

Styling
Vad menar ni med husstyling, styling eller homestyling?

Med dessa begrepp menas att vi fixar och fräschar upp ditt boende vare sig du ska bo kvar eller om du ska flytta till ett annat boende. De olika företagen inom homestyling är oftast mer inriktade på just ytskikt och möblering. Vi åtar oss även detta men främst allt övrigt som har med bostaden att göra som exempelvis bygg, måleri, el, VVS, trädgård etc.

Styla lägenhet inför visning, pris? Eller pris för att styla huset?
Priset kan hamna på allt från några tusen kronor till ett par hundra tusen beroende på vad som ska eller bör åtgärdas. Om du ska sälja huset är det lämpligt att som minimiåtgärd i alla fall låta någon komma med förslag på förbättringar samt ett kostnadsförslag.

Vad menas med home makeover?
Med det menas en mer permanent och personlig homestyling där tanken är att bo kvar efter ändrade förhållanden i hushållet, exempelvis en separation.

Fastighetsmäklare
Erbjuder ni fastighetsmäklare eller mäklartjänst?
Ja, då vi har samarbete med mäklare kan vi hjälpa till med det. Vi ägnar oss även åt uppköp av fastigheter som vi därefter stylar och säljer.

Går det att sälja hus privat? Eller sälja hus utan mäklare?
Ja, det går att sälja huset utan mäklare men kan vara krångligt.

Vad är mitt hus värt? Värde på huset? Hur mycket är min bostad värd? Hur mycket är min lägenhet värd?
Ett bra sätt är att kontakta en mäklare via oss eller på annat sätt genom att ni själva kontaktar en mäklare. Mäklaren kan då bedöma just ert husvärde samtidigt som mäklaren kan ge er tips inför en värdering av huset.

Vad kostar värdering av hus?
Kontakta oss eller en mäklare så lämnar vi en prisuppgift då kostnaden beror på avståndet till er.

Finns det någon tjänst för värdering hus online?
Ja, det kan vi hjälpa till med men en sådan värdering blir inte av samma kvalitet som en som sker på plats. Sök gärna på digital homestyling för mer information.

Vad höjer värdet på huset? Går det att snabbt höja värdet på huset?
Bästa tipset är att snabbt fixa alla småsaker som behöver justeras. Vidare kan åtgärder som noggrann städning inomhus och exempelvis tvättning av alger på fasad höja intrycket och även då försäljningspriset.

Flytt

Vad menar ni med röjning?
Med röjning eller tömning menar vi att samla ihop saker, redskap eller möbler som ska fraktas bort till tipp eller som kanske går att sälja via exempelvis loppis, second hand eller tradera. Detta sker i samråd med dig som kund.

Vad menar ni med packning?
Om du som kund önskar att vi packar det som ska tas med till den nya bostaden gör vi det enligt dina önskemål. Vi eller du tar då fram godkända flyttkartonger eller flyttlådor och packar därefter på rätt sätt så att det blir lätt att bära.

Vad menar ni med flytthjälp och magasinering?
Med flytthjälp eller flyttservice menar vi att vår flyttfirma flyttar ert bohag enligt era anvisningar till en ny bostad. Vi kan också bistå med att magasinera ert bohag om ni exempelvis önskar magasinering av möbler under kortare eller lägre tid.

Flytt och städ är något vi brinner för så kontakta oss gärna vid funderingar om det. Idag med gällande regler för RUT är bohagsflytt förmånligt att lämna över till ett flyttföretag eller flyttbolag. Att flytta är idag smidigare då RUT-avdraget är mycket förmånligt då 50 % av tim- kostnaden är avdragsgill. Med det menas den del av arbetet som handlar om att hantera bohaget.

Vad kostar flytthjälp?
Priset för en normalstor lägenhet på 75 kvm ligger ofta på mellan 5000–10000 kr beroende på avstånd, trappor, hiss och annat som påverkar priset. Detta är då efter godkänt rutavdrag för flytt som kan ansökas hos skatteverket. Anlitar ni en flyttfirma som exempelvis en av våra så får ni hjälp med det.

Fyll gärna i vår offertförfrågan här på hemsidan så kommer det en offert inom 48 timmar.
Vill ni sedan boka flyttfirma hos oss är ni välkomna.

Åtar ni er både städ och flytt?
Ja, vi åtar oss att flytta möbler och annat bohag samt flyttstädning och övrig städning.

Flyttguide eller tips inför flytten har ni det?
Vi kan bistå med information om flytt här på hemsidan eller så kan ni även läsa på andra informativa sidor så som exempelvis www.flyttinformation.se om så önskas. Det går också bra att skicka ett mejl till oss på kontakt@hemstyling.se om ni har någon fråga så ska vi besvara den efter bästa förmåga.

Det kan handla om allt från möbelflytt, bohagsflytt, att tänka på inför flytt, offert flytthjälp, offert flyttfirma och så vidare.

Är en billig flyttfirma att föredra?
Priset är inte alltid det viktigaste. Undersök gärna flyttfirmans omdömen på Reco.se, Google och Facebook samt att trafiktillstånd finns.

Åtar ni er tungtransporter?
Ja, vi kan flytta tunga saker som piano, kassaskåp eller åta oss andra tungtransporter.

Stora flyttkartonger är det att rekommendera?
Nej, det är inte att rekommendera då det blir för tungt att bära. Inte heller små flyttkartonger är att rekommendera utan lagom är bäst. Vi har flyttkartonger att sälja eller hyra om ni önskar det.

Åtar ni er Pianoflytt?
Ja, det åtar vi oss. Att flytta piano kan var mycket slitsamt och risken för olycka finns speciellt om pianot ska bäras ner för en eller flera trappor. Rådet är att ni lämnar över det till proffs som vet hur det ska göras.

Flyttar ni kassaskåp?
Flytta kassaskåp kan också vara mycket tungt och besvärligt precis som en pianoflytt så överlämna det till proffsen.

Magasinering

Magasinering möbler åtar ni er det?
Ja, att magasinera möbler är något vi regelbundet åtar oss.

Städning

Vad menar ni med flyttstädning?
Flyttstädning är det sista som utförs innan nyckeln lämnas över till den nye ägaren. Vi brinner både för flytt och städ och vill naturligtvis att du som kund ska bli helt nöjd efter avslutat uppdrag. Vi lämnar gärna pris på både flyttstädning och flyttjänst.

Lämnar ni offert på flyttstädning eller arbetar ni på löpande räkning?
Är ni intresserad av pris på flyttstädning så kan vi gärna lämna en offert på hela flyttstädningen. Vill ni hellre att vi arbetar med löpande timtaxa så lämnar vi i så fall timpris. Vill ni flyttstäda själv går det naturligtvis bra men även där kan vi hjälpa till inför flytt och utföra vissa delar, precis vad ni önskar. Exempelvis fönsterputsning eller tråkiga moment som spisen eller badrummet.

Myndigheter

Kan ni hjälpa till med en flyttanmälan till skatteverket eller adressändring vid flytt?
Ja, vi kan hjälpa till med att flytta adress.

När ska man adressändra? Eller flyttanmäla till skatteverket?
Om du ska flytta är det viktigt att göra en anmälan till Skatteverket som sedan sprider din nya adress. Denna ska göras senast en vecka efter det att du flyttat in på den nya adressen.Men för att vara säker på att alla berörda tar del av din nya adress så bör du kontakta Svensk Adressändring AB.

Chatta med oss