Tak och fasad

Ta tag i problemen innan de blir för stora
Vi reparerar och renoverar ditt läckande tak
Vi hjälper även till att byta samt renovera fasaden

Begär offert

Vi följer gällande riktlinjer för Covid-19 – för allas trygghet.


Ansvarsförsäkring

Kvalitetsgaranti

Att byta eller renovera ett tak kan bli en stor kostnad men att dra på det när taket är bristfälligt kan det leda till betydligt större kostnader.

Ett bristfälligt tak kan läcka, vilket i förlängningen kan skada stora delar av hela byggnaden.

Misstänker du att ditt tak behöver få lite ompyssling? Kontakta oss så kommer vi ut och tittar samt lämnar förslag på vad som bör göras.

Vi hjälper dig att förhindra framtida mögelpåväxt.

Vid ett takbyte eller renovering ser vi till så att rätt material används och att ventilationen fungerar optimalt.

I äldre hus där undertaket inte har någon ångspärr kommer fukt vandra upp på vinden. Är det kallt på vinden och varm fuktig luft tränger upp bildas kondens. Med bristfällig ventilation är mögelpåväxt bara en tidsfråga. Ibland är det aktuellt att installera mekaniska fläktar som hjälper till att öka luftflödet och driva ut fukt.

Takrenovering

Papptak, plåttak, tegelpannor och takfönster – ja vi gör allt.
Vill du bara ha hjälp med delar av takrenoveringen går det aldeles utmärkt. Vi finns här för att hjälpa dig på det sätt du föredrar.

Se till att med jämna mellanrum kontrollera takets funktion. Har det börjat läcka in på vinden men du inte kan se att någon tegelpanna ligger fel eller är trasig kan det vara pappen som har gjort sitt. Om tegelpannorna är i bra skick kan dessa återanvändas. Då räcker det med ny papp och eventuellt byte av delar av råsponten som blivit mest utsatt för vatten och fukt.

Tegelpannor kan se ut att vara i sämre skick än de i själva verket är. Vi kan tvätta pannorna så att de blir som nya igen.

Vi samarbetar med många auktoriserade byggfirmor – stora som små. Letar du efter en byggfirma som kan hjälpa dig med en takrenovering i Hässleholm, Kristianstad eller Lund så kan ni med fördel kontakta IB Byggakuten AB. De är experter på takrenoveringar och har mångårig erfarenhet. Läs mer om takrenovering hos Byggakuten

Fasadbyte / fasadrenovering

En träfasad behöver underhållas på rätt sätt för att hålla sig länge.
Med rätt virke, rätt förbehandling och bra färg kan du spara både tid och pengar. Vissa delar av fasaden kommer dock bli mer utsatt än övrig fasad. Den sidan på huset där det mestadels är skugga tar mest stryk och behöver underhållas med jämna mellanrum och ibland även bytas ut helt.

Har fasaden börjat ruttna? Vi kommer gärna ut på ett hembesök för att se omfattningen. Om fasaden är så pass dålig att den behöver rivas ner för att sätta upp nytt virke kan det kanske vara läge att fundera på fasadbelysning som med fördel kan installeras vid fasadbytet.

Vi ser fram emot att höra från dig.

Bygg

Renovering, isolering, ny-, till- och ombyggnation

Läs mer

Våtrum

Badrum, klinkers och kakel, tätskikt

Läs mer

Tak / fasad

Takbyte, fasadbyte

Läs mer

kök

Köksrenovering, installation nytt kök

Läs mer

Golv

Klinkers, parkett, golvlagning

Läs mer

Målning

Spackling, tapetsering

Läs mer

Mark / trädgård

Grävning, dränering, grunder

Läs mer

Fönster / dörrar

Fönsterbyte, dörrbyte och installation

Läs mer

VVS

Rörmokeri, avlopp, värmepump

Läs mer

Inget uppdrag är för litet eller för stort för oss

Chatta med oss